Hogyan csináljuk

Agrotechnológiai megoldások

A mezőgazdasági technológiát kiterjedten használjuk a farmon. Folyamatosan a legjobb traktorokba és gépekbe invesztálunk, hogy a földeken a leghatékonyabb és legfenntarthatóbb módon dolgozhassunk. Új technológiákat próbálunk ki és különböző (bio)technológiai vállalatoknak segítünk az innovációban, mert úgy hisszük, hogy a technológia részben választ ad a környezeti és a gazdálkodás során felmerülő problémákra.

Farm digitalizáció. AgroVIR

 

Az AgroVIR farmmenedzsment szoftver láthatóvá teszi számunkra a teljes gazdaság profitabilitását és környezeti hatását. A rendszer nyújtotta információk alapján konkrét lépéseket tehetünk a teljesítményünk növelése érdekében. A vetéstől az aratásig részletesen nyomon követ minden tevékenységet, a teljesítményértékelő funkció pedig segít kiválasztani a saját gazdaságunkhoz leginkább illő magokat és növénytermesztési technológiákat.

Változó mértékű kijuttatás: Augmenta

 

A szenzorok a precíziós gazdálkodás alapvető részét képzik. Az Augmenta szenzorok a traktorok tetejéről haladás közben valós időben mérik a növények biomassza-indexét és ehhez illeszkedve vezérlik a  változó intenzitású műtrágyaszórást. Ez a módszer bizonyítottan segít kevesebb műtrágyát használni, ugyanakkor nagyobb hozamokhoz vezet. A jövőben a vegyszerkijuttatás adaptív vezérlését is lehetővé tevő szenzorok érkezésére is számítunk.

Hőkamerás drón alkalmazása a kaszálások idején

 

Egy hőkamerás DJI drón segítségét vesszük igénybe, hogy megtaláljuk és eltávolítsuk az őzgidákat  a gyepekről és lucernákról, mielőtt nekiállunk a kaszálásnak. A drónokat kárfelmérésre és a növények minőségellenőrzésére is használjuk.

Ellésszenzor, Moocall

 

Az ellésszenzorok a vemhes állatokat monitorozzák és körülbelül két órával az ellés előtt SMS-t küldenek. Ezzel pénzt takarítunk meg a folyamatos megfigyeléshez képest, és komplikációk esetén pontosabban tudunk reagálni.