Célunk

Azért, hogy inspirálódjunk, kapcsolódjunk és osztozzunk, egy generációknak szóló családi birtok építésével.

A Jankovich Birtok azért jött létre, hogy családunk újra gyökeret vethessen Magyarországon, és folytathassuk az évszázadokra visszanyúló földbirtokos- és kezelő hagyományokat. A kommunista rezsim megszűnése után országszerte kerestük a megfelelő helyet, mivel a korábbi rácalmási családi birtokot 1948-ban kisajátították. A jelenlegi helyen a táj gyönyőrűsége és a változatos természeti értékek miatt telepedtünk le

Az évek során az új generációk aktív részvételével a Jankovich Birtok amellett, hogy egy családi bázis lett, a regeneratív birtokkezelés legjobb gyakorlatainak bemutatóhelyévé vált, ahol sok különböző érintettel éljük és osztjuk meg a tanulságokat. A folyamat egyhamar nem szakad meg –  talán sosem –, a folyamatos innováció kulcsfontosságú számunkra. Szeretnénk szélesebb közönségnek is megmutatni, hogyan háríthatjuk el sikeresen a klímaváltozás hatásait korunk más kihívásaival egyetemben.

Célunk, hogy segítsünk az embereknek újra megtalálni szerepüket a természetes ökoszisztémákban. Hiszünk benne, hogy felelősséget kell vállalnunk azért, hogy a környezetet jobb állapodban adjuk át a minket követő generációknak, mint ahogy mi megkaptunk. Alapelvünk, hogy jobban meg kell értenünk a természetet azért, hogy támogathassuk az egészséges ökoszisztémák felépítésében. Ez egy folyamat, amihez tudás, szenvedély, innováció és hosszútávú, holisztikus látásmód szükséges. A technológia önmagában nem cél, de egy fontos eszköz a kívánt eredmények eléréséhez.

 

A következetes munka jelentette teher mellett nagyon fontos a számunkra, hogy örömöt leljünk a helyi és munkahelyi közösségünkben, illetve a környezet adta szépségekben.