Rólunk

A Jankovich Birtok egy diverz tájakat magába foglaló családi gazdaság Délnyugat-Magyarországon, melyet a Jankovich de Jeszenice család saját tulajdonaként üzemeltet. A birtokot 1996 óta egy kellő szakértelemmel rendelkező csapat , a Westerheide Kft. kezeli, korszerű, integrált és regeneratív gazdálkodást folytatva a területen. A birtok az alábbi részekből áll:

  • szántóföld, saját szárítóval és terménytárolóval
  • erdő
  • gyümölcsös
  • Hereford húsmarhák

Történet

A Jankovich Birtokot Jankovich de Jeszenice József alapította 1996-ban, akinek családja a 17. század óta földbirtokos hagyományokkal rendelkezik Magyarországon. 1956-ban Jankovich de Jeszenice József elhagyta Magyarországot, feleségül vette Alexandra van Voerst van Lyndent és sikeres vállalkozó lett Hollandiában. Az 1990-es évek elején hazatért és létrehozta a Jankovich Birtokot Magyarországon.

A Jankovich Birtok családi alapítványként működik. A családi tanács irányítja, napi szinten pedig az alapító négy gyermekének egyike, Jankovich de Jeszenice Béla vezeti. A stratégia a hosszú távú célokra összpontosít és biztos pénzügyi alapokra épül. Az üzemeltetésért felelős Westerheide Kft. célja a vidékfejlesztés legjobb gyakorlati módszereinek alkalmazása, a biológiai sokféleség megőrzése a partnerekkel, a helyi közösséggel és a hatóságokkal való hosszú távú fenntartható kapcsolatokon alapulva.