Tevékenységek

Az ökoszisztéma újjáteremtése

A birtok biomjai

 

A birtok biomjai.
A birtok változatos tájai egymáshoz  szorosan kapcsolódó biomoknak nyújtanak otthont. A tavak, erek, mocsaras és lápos területek, kevert erdők, bozótosok és legelők egy összefüggő, gazdag élőhelyet alkotnak. Erre az élőhelyre birtokunk magjaként tekintünk, melyet ahol csak lehetséges, védünk és erősítünk.

Biodiverzitás

 

Büszkék vagyunk a birtok gazdag biodiverzitására és azon dolgozunk, hogy erősítsük, és ahol lehetséges, kiterjesszük a génállományt. Annak érdekében, hogy még jobb gondnokai legyünk a birtoknak, könyv formájában készítettünk egy Flóra és fauna kalauzt, melynek létrejöttéhez felmértük és beazonosítottuk a birtokon gyarapodó számos különböző növény- és állatfajt.

Vadgazdálkodás és vadászat

 

A természetes vízforrások és a völgyek buja növényzete, kombinálva a számos összekötő erdővel és bozóttal ideális és biológiailag változatos élőhelyet biztosít a nagyvadak számára. A vadászat központi szerepet játszik a vadgazdálkodás folyamatában. A gím- és dámszarvas, őz, valamint vaddisznó vadászat a hagyományokat tisztelve, fenntartható módon történik.